Вкусни колачиња со кикирики, бадеми и цимет. Се спремаат многу брзо, а имаат извореден вкус. Одлични за појадок или закуска. Ако сакате да ги изненадите колегите на работа со колачиња ова е нашиот предлог. Сигурно ќе им се допаднат.
Колачиња со кикирики
By October 21, 2013
Published:- Prep: 20 mins
- Cook: 10 mins
- Ready In: 30 mins
Вкусни колачиња со кикирики, бадеми и цимет. Се спремаат многу брзо, а …
Ingredients
- 200 г кикирики (печени, несолени)
- 50 г бадеми или лешници
- 1 лажица цимет
- 200 г кафеав шеќер
- 1 јајце
Instructions
1.Кикириките доколку се солени, измијте ги и во микробранова печка или во рерна исушете ги и малку запечете ги.
2.Кикириките и бадемите ставете ги во блендер и добро измелете ги.
3.Префрлете ги во пластичен сад , додадете шеќер, цимет и јајце и се добро измешајте.
4.Со помош на лажица, земајте од смесата, формирајте торпчиња и ставете ги врз тава за печење, обложена со хартија. Со виљушка малку сплескајте ги.
5.Печете ги во загреана рерна, на 180 степени, околу 10 минути или се додека не добијат златно-кафена боја.
- Cuisine: Десерт
- Course: Печење
- Skill Level: Едноставна