Има вистина во тоа дека треба сите да учиме од односот на пчеларите кон пчелите и обратно, нивната трудољубивост, сплотеност и енергичност.
За медот има многу за зборување и пишување, а верувам дека сите веќе знаете за него, ако не знаеме баш се што е поврзано со медот, тогаш знаеме за неговата делотворност. Како беше поговорката – Земи мед, си нашол лек.

Медени бомбици

By Лилјана Илиева Published: March 4, 2013

  Има вистина во тоа дека треба сите да учиме од односот на пчеларите кон …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Припремата е многу едноставна, а добивате фантазија од вкусови.
  2. 2.Во сад се топи маргаринот и чоколадото, се трга од огнот, се додава медот и се брка додека да се целото тоа растопи и соедини, се додаваат сецканите суви состојки. Се брка да стане компактна смесата.
  3. 3.Во вметнувачите за колачи со лажиче ставајте од добиената смеса и оставете да оладат.
  4. 4.Ако сте стрпливи и сочекате да оладат точно можете да оформувате бомбици, овој погоре опишан начин на полнење вметнувачите - е само за такви како мене - не стрпливите. Уживајте!!!