Супер вкусни колачиња кои откако еднаш ќе ги пробате тврдиме дека ќе ви станат омилени. Одличен спој на неколку вкусови, особено на праски и сето ова со шмек на цимет.

Колачиња со праски и цимет

By Гастронаут Published: September 14, 2013

    Супер вкусни колачиња кои откако еднаш ќе ги пробате тврдиме дека ќе ви …

    Ingredients

    Instructions

    1. Сад со брашно1.Во сад ставете го брашното, прашокот за пециво, циметот и солта. Измешјате ги.
    2. Мешање на смесите2.Во друг сад изматете го путерот и шеќерот, а потоа додадете ги јајцата, млекото и ванилата. Измешајте ги двете добиени смеси. Течната и онаа со брашно.
    3. Додавање на праските3.Додадете ги праските претходно исечкани на парченца. Измешајте ја целата смеса.
    4. Полнење на модлите4.Наполнете ги модлите со подготвената смеса.
    5. Подготовка на топингот5.Подготовте го топингот. Измешајте 4 лажици шеќер, со една лажица брашно и половина лажичка цимет.
    6. Ставање топинг6.На секое колаче ставете по една лажица топинг.
    7. Готови колачиња7.Печете на 175 степени околу 25 минути. Откако колачињата ќе бидат готови оставете ги неколку минути да се оладат, а потоа извадете ги од калапчињата.