Вкусни солени грицки кои се топат во уста. Одлични во комбинација со ладно пиво и добро друштво. Единствената мана им што може да ги снема уште пред да бидат сервирани. Покажете карактер и почекајте ги пријателите!

Крекери од палента со пармезан

By Тетка Биберче Published: June 11, 2016

    Вкусни солени грицки кои се топат во уста. Одлични во комбинација со …

    Ingredients

    Instructions

    1. Крекери од палента со пармезан - Поготовка11.Во сад за матење, ставете брашно, гриз, рендан пармезан и оригано. Добро промешајте и додадете масло и вода и мешајте се додека не добиете компактна смеса леплива на раце. Доколку ви се чини дека смесата е пресува, додадете уште малку вода.
    2. Крекери од палента со пармезан - Поготовка22.Добиеното тесто поделете го на две топчиња и со помош на сукало, расукајте ги топчињата најмногу што можете за да добиете тенка кора. Со ребрест нож, сечете ја кората во форма на правоаголници и префрлете ги во тава за печење која претходно сте ја обложиле со хартија за готвење. По потреба, одозгора посипете со крупна сол.
    3. Крекери од палента со пармезан - Готови3.Печете во загреана рерна, на 200 степени околу 10 минути се додека крекерите не добијат златно кафеавкаста боја. Послужете ги оладени.