Овој компир кој со право си го носи и името. Најпрвин настана додавајки крем чорба од печурки – Подравка- а причина беше токму тоа што го немав овој Фантастичен сос од печурки во кој е и магијата на вкусот на овој кремаст компир.

Кремаст компир

By Лилјана Илиева Published: May 27, 2013

    Овој компир кој со право си го носи и името. Најпрвин настана додавајки …

    Ingredients

    Instructions

    1. Компир1.Се лупи компирот и се сечка во форма која вие ја сакате (но да не е тенко сечен), се реди го во тавче, се залева со водата и зејтинот и се остава да се пече во рерна.
    2. ВКусен кремаст компир2.Во 500 мл. вода растворете го сосот.
    3. Запечен компир3.Кога компирот омекнал и останал само на зејтинот, залејте го со спреманиот сос, посипете со ренданиот кашкавал, повторно вратете во рерна и нека крчка и да се пече уште 30 мин. на средно јак оган.
    4. Сервиран компир4.Послужете топло како додаток на печено месо.