Вкусна витаминска кремаста супа која ја направивме по желба на нашата читателка Валентина Стојановиќ-Туфа. Се надеваме дека ќе доволна испирација да ја подготви и да ги сподели со нас нејзините впечатоци.

Кремаста супа од брокули

By A.З. Published: September 11, 2012

    Вкусна витаминска кремаста супа која ја направивме по желба на нашата …

    Ingredients

    Instructions

    1. Растопен путер1.Растопете ја коцката за супа во 600 мл вода. Во поголем сад за готвење, на оган, растопете го путерот и додајте го сечканиот кромид. Мешајте се додека кромидот не се карамелизира.
    2. Додавање на млекото во супата2.Во истиот сад, мешајќи додадете го брашното а потоа сипете ја и водата со растопена коцка супа. Зачинете по желба. Додадете го и млекото.
    3. Варење на брокулата3.Брокулата измијте ја, отстранете го стеблото и исечкате ја на парченца. Парчињата брокула ставете ги во садот и оставете ја околу 20 до 30 минути да се вари.
    4. Супа од брокула - сервирана4.Откако брокулата е сварена, со помош на рачен блендер (или префрлете ја во стоечки блендер) смесата изблендирајте ја. Сервирајте ја во чинии, а одозгора наросете рендан кашкавал.