Знаеме дека сте навикнати на обични крофни со чоколадо или џем, но сигурни сме дека и овој рецепт ќе ве воодушеви. Особено сега кога можат да се купат највусните праски.

Крофни со вкус на праска

By Гастронаут Published: August 26, 2013

    Знаеме дека сте навикнати на обични крофни со чоколадо или џем, но …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Насечкајте ја праската на парченца. Испасирајте ја во блендер.
    2. 2.Во голем сад изматете го брашното, со млекото, шеќерот, прашокот за пециво и циметот.
    3. 3.Потоа додадете ја испасираната праска и добро промешајте додека не добиете фино тесто.
    4. 4.Премачкајте ги модлите со путер. Наполнете ги отприлика 3/4 од нивната големина. Печете 15 минути.
    5. 5.Во меѓувреме можете да ја направите глазурата. Ви треба една малечка шолја шеќер во прав, 2 лажички млеко.
    6. крофни со нектарина6.Глазирајте ги крофните откако добро ќе се оладат. Декорирајте со мали парченца праска.