Мелено месо на малку поинаков начин и во поинаква форма. Совршено и сочно уживање за сите гурмани. Во прилог со пире, салатa од компири или свежа зелка и комплетно задоволство!
Куглоф од месо
By November 16, 2012
Published:- Prep: 15 mins
- Cook: 1 hr 10 mins
- Ready In: 1 hr 25 mins
Мелено месо на малку поинаков начин и во поинаква форма. Совршено и сочно …
Ingredients
- 1 кг мешано мелено месо
- 3 јајца
- 4 чешнина лук (исчистен и ситно исечкан)
- 2 главици кромид (исчистен и ситно исечкан)
- 1 лажица Сенф
- 1 лажица Доматно пире
- 150 г презла
- 300 г сланина (тенко исечкана)
- сол, црн пипер, магдонос
Instructions
- 1.Во пластичен сад, измешајте го меленото месо со исечканиот лук и кромид. Додадете 3 јајца, лажица сенф, доматно пире и презла. Зачинете со сол, црн пипер и додадете ситно исечкан магдонос.
- 2.Калапот за куглоф обложете го со парченца тенко исечкана сланина.¬Сипете го меленото месо и печете го 60 минути на 200 степени.
- 3.Испечениот куглоф извадете го од калапот и на рамен плех печете го уште кратко се додека сланината не стане крцкава. Украсете го со ливчиња магдонос и послужете го.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Печење
- Skill Level: Едноставна