Сигурно ви се случило кога правите лазањи сите да се тепаат за крајчињата затоа што се најслатки.Дилемата е кој да ги одбие! Ако одлучите да го направите  овој наш  рецепт, ваков проблем нема да имате. Со лазањата испечена во модли секој ќе си ја добие својата порција крцкава слатка коричка и сочна средина. Пробајте.

Лазања капкејкс

By Гастронаут Published: July 27, 2013

    Сигурно ви се случило кога правите лазањи сите да се тепаат за крајчињата …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Направете болоњезе сос. (Меленото месо потпржете го со кромидот, вегетата и доматно пире)
    2. Модли со лазањи2.Лазањите исечете ги на коцки. Почнете да ги поленете калапите по стандардна постапка. Прво парче лазања, па болоњезе сос, кашквал, потоа бешамел.
    3. 3.Кога модлите ќе бидат полни, одозгора ставете малку бешамел и нарендајте кашкавал.
    4. Финална лазања спремна за дегустација4.Печето во добро загреана рерна на 220 спетени, околу 30 минути.