Сигурно ви се случило кога правите лазањи сите да се тепаат за крајчињата затоа што се најслатки.Дилемата е кој да ги одбие! Ако одлучите да го направите овој наш рецепт, ваков проблем нема да имате. Со лазањата испечена во модли секој ќе си ја добие својата порција крцкава слатка коричка и сочна средина. Пробајте.
Лазања капкејкс
By July 27, 2013
Published:Сигурно ви се случило кога правите лазањи сите да се тепаат за крајчињата …
Ingredients
- 800 гр мелено месо
- 400 гр кашкавал (изренда)
- 1 кутија лазањи
- 1 главица кромид
- 3 лажички вегета
- 3оо до 400 мл доматно пире
- 500 мл бешамел сол (можете да го направите или да го купите)
- 200 мл бело вино
Instructions
- 1.Направете болоњезе сос. (Меленото месо потпржете го со кромидот, вегетата и доматно пире)
2.Лазањите исечете ги на коцки. Почнете да ги поленете калапите по стандардна постапка. Прво парче лазања, па болоњезе сос, кашквал, потоа бешамел.
- 3.Кога модлите ќе бидат полни, одозгора ставете малку бешамел и нарендајте кашкавал.
4.Печето во добро загреана рерна на 220 спетени, околу 30 минути.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Печење
- Skill Level: Средна