Зошто обична салата, кога може со малку имагинација да добиете нешто нетипично, но подеднакво вкусно. Денес правиме лазања салата со краставици како главна подлога и додаток од шери домати и премаз од бадеми и крем сирење. Имајте убав апетит.

Лазања салата со краставици

By Гастронаут Published: October 15, 2012

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 0 min
  • Ready In: 15 mins

Зошто обична салата, кога може со малку имагинација да добиете нешто …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Краставицата исечете ја по должина за да добиете поголеми парченца кои ќе ги искористиме како подлога за лазањата. Направете премаз од крем сирењето и бадемите (бадемите ситно исечкајте ги и додадете ги во крем сирот. Зачинете со малку сол и црн пипер)
  2. Подготовка на лазања2.Наредете го првиот слој краставици. Одозгора намачкајте од премазот и ставете неколку исечкани шери домати. Потоа се стватаа уште два слоја крастици, па премаз и шери домати. Откако убаво ќе ги наредите сите три слоја одозгора ставете малку свеж босилок за декорација.