Изненадете ги вашите домашни со ова супер вкусно и крцкаво лепче што не се меси. Му благодариме на нашиот читател Пламен Тројачанец за овој прекрасен рецепт!

Леб што не се меси

By Пламен Тројачанец Published: July 1, 2012

    Изненадете ги вашите домашни со ова супер вкусно и крцкаво лепче што не …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во пластичен сад се ставаат сите состојки. Со дрвена лажица се замешува неколку пати, додека сите состојки не се соединат. Најтешкиот дел од работата е завршен:)
    2. 2.Пластичниот сад го покриваме со крпа и го оставаме тестото да отстои од 10-12 часа. Доколку е премногу топло, тестото слободно ставете го во фрижидер.
    3. Испечено лепче3.По 12 часа тестото е спремно за печење. Уклучете ја рерната на 200°C и садот за печење (кој мора да има поклопец) ставете го добро да се загрее.
    4. 4.Забелешка: Италијанците овој леб го викаат чабата. Може да ви послужи за правење на вкусни брускети.
    5. Пресечено лепче5.Кога садот е загреан, лебот се префрлува во него и се пече 30 минути на 200°C со поклопец и уште 15 минути откриено.
    6. Разлика помеѓу печено со затворен капак (лево) и отворен (десно)6.Лебот треба да се лади минимум еден час за да биде крцкав и лесен за варење.