Во период кога сливите и праските имаат неодолив вкус, штета е да не ги искористите за да направите преубава летна пита. Свежиот и киселкаст вкус на овие плодови создаваат совршен баланс со слаткиот вкус на корите.

Летна пита

By Гастронаут Published: July 20, 2013

    Во период кога сливите и праските имаат неодолив вкус, штета е да не ги …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Изматете ги јајцата и шеќерот со постепено додавање на масло.
    2. 2.Ставете го гризот, ванилиниот шеќер и прашокот за пециво. Убаво промешајте.
    3. 3.Земете три кори и секоја од нив премачкајте ја со смесата од јајца.
    4. 4.На третата кора распоредете ги исчистените праски и сливи. (кои предходно сте ги исекле на парченца)
    5. 5.Редете ги сливите и праските од краевите према средината. Потоа ролувајте ги корите.
    6. 6.Повторете ја оваа постапка додека не го потрошите целиот материјал.
    7. 7.Наредете ги корите во предходно подмачкан плех и печете 20-тина минути на 180 степени.
    8. 8.Изладената пита исечете ја на парчиња. Посипете ги со шеќер во прав и уживајте во преубавиот вкус.