Уште едне феноменален рецепт од нашиот верен шеф Валентина. Овој ликер можете да го пакувате во мали симпатични шишенца со необични форми и да го подарите на вашите најмили.

Ликер од чоколадо

By Валентина Крстевска Published: June 20, 2016

    Уште едне феноменален рецепт од нашиот верен шеф Валентина. Овој ликер …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Се зоврива 0,8 литри вода со кафеавиот шеќер. Тргнете го садот од шпоретот и намалете ја температурата на ринглата.
    2. 2.Во длабок сад измешајте го какаото со пудингот, а потоа растворете го со остатокот од водата. Оваа смеса внимателно додадете ја во претходно зовриената смеса.
    3. 3.Продолжете да ја варите смесата на тивок огон се додека да се добие убава густина.
    4. 4.Откако смесата ќе биде оладена додавајте го алкохолот во мали количества ( на пример по 50-тина мл) се додека не ја постигнете саканата јачина на ликерот. Зависно од квалитетот на какаото, се добива различна густина. Доколку добиете прегуст раствор, зовријте уште малку вода и од неа додавајте по малку додека не се добие густината која ќе Ви одговара.