Превкусен рецепт карактеристична за арапскиот свет. Нашата пријателка Ева ни раскажа дека овој рецепт неодамна го прочитала во едно наше неделно списание… и веднаш беше освоена од неговата едноставност…. но и мистичност која е всушност глвана карактеристика  за арапскиот свет..

Лукмат ал кади

By Ева Published: April 14, 2013

  Превкусен рецепт карактеристична за арапскиот свет. Нашата пријателка …

  Ingredients

  Instructions

  1. Пржење на топчињата1.Се замесува тесто од сите состојки (без слатката павлака) и се остава да стаса половина час. Ос тестото се обликуваат мали топчиња (рацете се намастуваат со масло за готвење за полесно обликување) и се пржат во врело масло.
  2. Изматена слатка павлака2.Откако ќе се испржат се редат во садот каде што ќе се чуваат. Во меѓувреме, се мати слатката павлака.
  3. Нареден десерт3.Еден ред од топчињата се полеваат со изматената слатката павлака па ред од нив и на крај повторно павлака. По желба, наросете со какао. Добар апетит!