На многумина мирисот на смелениот рогач не им се допаѓа, па од сугестија не ги пробуваат ни колачите во кои е додаден.Но нели молчењето е злато, па не мора да кажете дека сте го додале во нешто. Еве уште еден супер рецепт и одличен совет од нашата читателка Валентина Крстевска.

Мафини со рогач

By Валентина Крстевска Published: February 22, 2013

    На многумина мирисот на смелениот рогач не им се допаѓа, па од сугестија …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Модрите сливи измешајте ги со румот и оставете ги петнаесетина минути да го впијат.
    2. 2.Сматете ги јајцата убаво (додека не добијат многу светла боја) па во нив додадете го кафеавиот шеќер и путерот. Се убаво изматете,па малку по малку додајте го и брашното со пецивото и со мелениот рогач. На крајот мешајте со шпатула и внимателно додајте ги сувите сливи и чоколадните капки.
    3. 3.Во калапите за мафини додајте хартиени кошнички и во секоја форма додајте по 2 полни лажици од смесата за колачите.
    4. мафини со рогач14.Печете во претходно загреана рерна на 175 степени 25 минути.
    5. мафини со рогач25.малку оладените мафини прелијте ги со чоколадн глазура подготвена од наведените состојки така што состојките се стопени на пареа,не на директен оган.