Нашата пријателка Лилјана Илиева ни раскажа дека магијата за подготовка на овој магичниот колач и ја открила Елза, иако не верувале дека навистина  е магичен. И за да ја разбереме магијата, ке мора и самите да ја подготвиме. Еве како се прави оваа магија ……

За подготвка на овој рецепт се користи кондензираното млеко, кое може да се купи во поголемите маркети или пак може и сами да го подготвите (еве како).

Магичен колач

By Лилјана Илиева Published: March 1, 2013

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 40 mins

Нашата пријателка Лилјана Илиева ни раскажа дека магијата за подготовка …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Во тавче 18/30 истопете го маргаринот.
  2. 2.Врз маргаринот ставете половина од поситно искршените бискоти. - магијата веќе почнува -
  3. 3.Врз бискотите посипете го кокосот.
  4. 4.Врз кокосот распоредете го искршеното чоколадо,
  5. 5.Врз чоколадото распоредете сецканите ореви.
  6. 6. Врз оревите распоредете ги преостанатите искршени бискоти.
  7. 7.Залејте со кондензираното млеко.
  8. 8.Ставете во рерна загреана на 180 степени и печете не повеќе од 30 минути (а може и помалку).
  9. 9.Нека олади и извадете го или едноставно во самото тавче сечете парчињата од колачот.