Превкусно макалце кое феноменално одговара со добро запечено лепче на грил тава или на тостер. Додека да го спремите лепчето, со малку умешност ќе ви биде готово и макалото. За неколку минути добивате совршено две во едно уживање, кое ако до сега не сте го пробале, ова е правиот момент за тоа.
Макало од црни маслинки
By June 16, 2012
Published:- Prep: 15 mins
- Cook: 0 min
- Ready In: 15 mins
Превкусно макалце кое феноменално одговара со добро запечено лепче на …
Ingredients
- 230 гр црни маслинки
- 1 лажичка презла
- 4 лажички Маслиново масло
- 4 лажички путер
- 1/2 лимон
- Црн пипер, сол
Instructions
- 1.Од маслинките отстранете ги семките и исечкајте ги што е можно поситно (ако имате мало блендерче можете и да ги изблендирате)
- 2.Додадете рендан кора од лимон, малку лимонов сок, презла , маслиново масло и путер.
- 3.Зачините со сол и црн пипер во вкус. Сосот ставете го во тегла и налијте малку маслиново масло.
- 4.Макалото можете да го конзумирате веднаш или пак да го чувате во фрижидер неколку денови.
- Cuisine: Сосови
- Course: Без термичка обработка
- Skill Level: Едноставна