Тестенини на илјада и еден начин. Еден од нив токму овој. Макарони со парчиња туна и бешамел сос. Одлична непогрешлива превкусна комбинација. Бон апетит!

Макарони со туна

By Гастронаут Published: July 18, 2012

    Тестенини на илјада и еден начин. Еден од нив токму овој. Макарони со …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Сварете ги макароните "al dente". (само неколку минути. Не треба да бидат целосно сварени). Обараете го грашокот.
    2. 2.Во меѓувреме направете го бешамел сосот. На путер испржете го брашното (внимавајте да не потемни) и додадете ја павлаката за готвење. Зачинете по вкус.
    3. 3.Во подмачкано ватростално тавче, ставете ги макароните, а одозгора парчињата туна. Преку ставете го обарениот грашок и полијте со бешамел сосот.
    4. 4.Вака подготвените макарони ставете ги да се печат околу 30 минути. Пред да бидат готови извадете ги и одозгора нарендајте кашкавал.