Можеби делува малку посложено да се направи, но во суштина не е. И дефинитивно, резултатот вреди за маката! Не пропуштајте!

 

Малини со сируп од камилица

By Гастронаутка Published: June 11, 2013

    Можеби делува малку посложено да се направи, но во суштина не е. И …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Направете чај од камилицата и зовриената вода, а потоа ставете го во мало тенџерче, додадете го шеќерот и мешајте на слаб оган додека шеќерот не се раствори. Оставете го сирупот да се олади (можете да го чувате сирупот во фрижидер најмногу 1 месец).
    2. 2.Во шејкер ставете ги малините и сирупот од камилица и измешајте добро. Потоа додадете ги сокот од лимон и џинот, дополнете го шејкерот до врвот со лед и мешајте силно неколку минути.
    3. 3.Послужете го коктелот во високи чаши (наполнете ги малку повеќе од половина), а потоа додадете минерална вода додека не се наполнат до горе. Украсете со малини и/или парчиња лимон.