Одличен сезонски коктел за освежување и уживање пред телевизорот или со добро друштво. Пробајте!

Маргарита со цреши

By Гастронаутка Published: May 27, 2013

    Одличен сезонски коктел за освежување и уживање пред телевизорот или со …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Извадете ги семките од црешите, а потоа ставете ги во блендер или истолчете ги.
    2. 2.Put the cherries in a cocktail shaker and mash them with a muddler or the end of a wooden spoon until well crushed, about 1 minute. Add the tequila, lime juice, agave nectar, maraschino liqueur, and 8 large ice Потоа ставете ги во шејкер, додадете ја текилата, сокот од лимета и мараскино ликерот, како и коцките мраз. Добро мешајте околу 30 секунди, а потоа распределете го коктелот во чашите и украсете со по една цела цреша со рачка. cubes. Cover the shaker and shake vigorously for 30 seconds. Immediately strain into a rocks glass filled with fresh ice. Garnish with the cherry.