Нашата вредна читателка Валентина, верува или не, до сега ни има испратено 50 рецепти. Ова е токму јубилејниот педесетти рецепт со која Вања не почасти. Освежувачки и лесен кремаст колач. Добар апетит!

Марс чизкејк

By Валентина Крстевска Published: June 29, 2013

    Нашата вредна читателка Валентина, верува или не, до сега ни има …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во блендер сомелете ги сите состојки за подлогата.Добиената смеса распоредете ја внимателно во калап со пречник 20 см обложен со хартија за печење,па ставете го во фрижидер.
    2. Марс чизкејк12.Во водата оставете го желатинот малку да набубри,па на слаб огон со постојано мешање малку варете но не дозволувајте да зоврие.Варете додека да се растопи желатинот.
    3. Марс чизкејк23.Цврсто изматете ја павлаката,како за шлаг.Во друг сад изматете го крем сирењето,додајте ја ванилата,желатинот и шеќерот во прав,потоа измешајте ја во ова и павлаката.Марс чоколатцата ситно исецкани на коцки,додајте ги во смесата и нежно измешајте со шпатула.излијте го ова во калапот и вратете во фрижидер.
    4. Марс чизкејк24.Во мл сад ставете ги павлаката, кафеавиот шеќер и путерот и загревајте додека не се стопи шеќерот.Во топлата смеса додајте ја чоколадата,мешајте да се соедини па со ова прлијте го колачот.Со чепкалка за заби со нежни движења размешајте го овој слој за малку да се замеша со кремот со крем сирење.