Еве уште еден лесен рецепт на нашата драга пријателка Татјана, кој освен како десерт може да ви послужи и како замена за лесен оброк, појадок или вечера. Филот може да биде по ваша желба-мармалад, или џем, замрзнато овошје, мак, еурокрем и се друго што ви е по вкус.

Милиброд

By Татјана Докузова Published: February 18, 2013

    Еве уште еден лесен рецепт на нашата драга пријателка Татјана, кој освен …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Се подготвува тесто од сите наведени состојки. Освен жолчката од едното јајце, која се остава за премачкување. Се остава да стаса, и потоа се развлекува во две подебели кори.
    2. 2.Се мачкаат корите со мармалад или што сакате по желба, повторно се остава да надојде.
    3. Готов милиброд3.Со жолчката од едното јајце, се премачкуваат двете ролни, и се остава да се пече.