Необичен појадок или лесен ручек, шаренило за вечера или супер мезенце за драги гости. Овие мини фритати ќе ве изненадат со својот прекрасен изглед и совршен вкус во секоја прилика. Добар апетит!

Мини фритата

By Гастронаут Published: February 25, 2013

    Необичен појадок или лесен ручек, шаренило за вечера или супер мезенце за …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во сад за готвење ставете малку маслиново и пропржете ги исечканите печурки заедно со ситно исечканото лукче.
    2. 2.Додате ги парченцата суви домати и пржете околу 10 минути. Ставете од лимоновиот сок.
    3. 3.Намалете ја температурата и додадете го спанаќот убаво да се издинста. Зачинете со сол и црн пипер.
    4. 4.Во чинија изматете ги јајцата. Измешајте ја смесата со спанаќ заедно со јајцата.
    5. Спремни за печење5.Загрејте ја рерната на 180 степени. Калапчињата премачкате ги со малку маслиново. Наполнете ги калапите со смесата.
    6. Испечена фритата6.Одозгора ставете од изренданиот кашкавал и наросете свеж магданос. Печете околу 20 минути.