Рум, зелен лимон во комбинација со освежувачкиот шмек на нане и го добивате еден од најпознатите кубански коктели, кој директно ве носи покрај море.

Мохито

By Гастронаут Published: June 30, 2013

  Рум, зелен лимон во комбинација со освежувачкиот шмек на нане и го …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Во чаша ставете неколку ливчиња нане, парче зелен лимон.
  2. 2.Со толчник убаво издробете ги. Потоа додадете лажица кафеав шеќер.
  3. 3.Наполнете ја чашата со дробен мраз, ставете рум и кисела вода. Убаво измешајте.
  4. 4.Декорирајте со ливчиња нане и кришка зелен лимон.