Двобојно колаче кое се топи во вашата уста. Задолжително десертче за сите љубители на слатки ароматизирани колачиња со нескафе шмек.

Колачиња со нескафе и ванила

By А.А.З. Published: December 30, 2013

    Двобојно колаче кое се топи во вашата уста. Задолжително десертче за сите …

    Ingredients

    Instructions

    1. Млеко, јајце, ванила1.Во сад за готвење растопете го путер. Оставете го неколку минути на оган за целосно да испари водата во путерот и да добие малку кафена боја. Тргнете од оган и оставете го малку да се олади. Во пластичен сад измешајте го млекото заедно со јајцето и екстрактот од ванила. Додадете го путер и добро промешајте.
    2. Подготвена смеса2.Во друг пластичен сад измешајте го брашното со прашокот за пециво, шеќерот и малку сол. Додадете ја и смесата со млекото и нежно мешајте се додека смесата не стане компактна.
    3. 3.Пола од смесата рамномерно претурете ја во модлите за колачиња кои претходно сте намачкале со путер. Наполнете 1/3 од модлите.
    4. Наполнети модли со смеса4.Нескафето помешајте го со 2 лажици вода и измешајте го со другата половина од смесата. И оваа половина рамномерно ставете ја врз претходната.
    5. Пресечено колаче со нескафе и ванила5.Подгответе го преливот. Состојките помешајте ги во пластичен сад и со раце замешајте додека не добиете ронлива смеса. Смесата наросете ја врз смесата.
    6. Испечени колачиња со нескафе и ванила6.Печете во добро загреана рерна, на 190 степени, околу 18 до 20 минути или се додека не добиете златеста боја. Оставете ги 15-тина минути пред да ги извадите од модлите. Сервирајте топли или ладни, по ваша желба.