Сакате ароматизирани пијачки со вотка како основа. Тогаш купете пакетче од вашите омилени гуми за џвакање, ставете ги во вотка и за неполн ден ќе можете да се пофалите дека сте направиле сопствен коктел кој дури можете самите да си го именувате.

Вотка со вкус на гума за џвакање

By Гастронаут Published: August 16, 2012

  Сакате ароматизирани пијачки со вотка како основа. Тогаш купете пакетче …

  Ingredients

  Instructions

  1. Гуми за џвакање1.Во сад кој убаво се затвора, ставете ги гумите за џвакање. Одберете некои од вашите омилени по можност ароматизирани и со шеќер.
  2. Вотка со гуми за џвакање2.Налијте вотка и затворете го садот. Бидете трпеливи. Минум 12, а најдобро 24 часа овој коктел треба да отстои пред дегустација.
  3. На здравје3.Добро оладен послужете го во чаша за мартини. За подобар шмек, горниот дел поминете го со парче лимон, во мало тацниче ставете шеќер и глазирајте ја чашата. На здравје!