Врз, едноставен и вкусен обланди колач – рецепт на нашата пријателка Верица Кузмановска.

Обланди

By Верица Кузмановска Published: December 20, 2012

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 30 mins

Врз, едноставен и вкусен обланди колач - рецепт на нашата …

Ingredients

Instructions

  1. 1.1 фил: Во пластичен сад, со помош на миксер, се матат 6 жолчки со 250 грама шеќер во прав и 250 грама маргарин.
  2. 2.2 фил: Во друг сад, пак се матат 6 белки, 300 грама шеќер, 125 грама маргарин, 2 лажици какао и 250 грама мелени бисквити.
  3. 3.Обландите се филуваат наизменично со двата фила.