Кажете ни, зарем не е прекрасно колку може да се експериментира во кујната? Никогаш доста од нови состојки и нови комбинации во стари и добро познати рецепти. Еве еден предлог како малку да ја разбиете монотонијата – омлетчиња што дури и вашите клинци можат да ги направат.

Омлетчиња

By Гастронаутка Published: August 6, 2012

    Кажете ни, зарем не е прекрасно колку може да се експериментира во …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 200 степени. Во подлабок сад изматете ги јајцата со салсата и павлаката за готвење, а потоа додадете ги сите други состојки (слободно искористете друг зеленчук, сланинка или било што ќе ви се најде).
    2. омлетчиња подготвени за печење2.Намастете ја тавата за мафини со масло или маргарин, а потоа истурете ја смесата. Печете околу 20-тина минути или додека не биде готово (можете да проверите така што ќе боцнете со нож во средината и ако изелезе чист, тогаш е готово).
    3. 3.Послужете ги омлетчињата со уште малку салса одозгора и украсете ги со парченца зеленчук по избор.