Подгответе сезонска салата, направете го ова јадење и ќе добиете феноменален ручек. Ориз со пилешко зачинето со пикантен кари зачин. Добар апетит.

Ориз со кари и пилешко

By Наташа Алексовска Published: October 27, 2013

    Подгответе сезонска салата, направете го ова јадење и ќе добиете …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Пилешкото месо исечете го на големи парчиња и узвалкајте го во брашно. Во тава малку загрејте масло и ставете го пилешко да се испржи, да порумени од двете страни
    2. 2.Додадете павлака, измешајте и варете 1-2 минути да се добие густина на сос. Ако е сосот многу разредете го со малку млеко. Сето ова гответе го на умерена температура.
    3. 3.Додадете кари, сол, бибер, сув билен зачин. Варете неколку минути, тргнете од оган и наросете со сецкан магдонос и мајоран.
    4. 4.Оризот добро измијте го и ставете го во 1,5 литар вода што врие. Додадете сок од 1/2 лимон да останат цели зрна ориз. Варете 20 минути и сервирајте го со пилешко.