Рецепт на нашата читателка Лилјана, кој особено ќе им се допадне на оние кои обожаваат овесни снегулки. Суви колачиња како замена за класичен доручек.

Овесни топчиња

By Лилјана Пројчева Published: December 13, 2012

    Рецепт на нашата читателка Лилјана, кој особено ќе им се допадне на оние …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Најпрво се мешаат сувите состојки, односно брашното, овесните снегулки, прашокот за пециво и ѓумбирот.
    2. 2.Настрана се мати путерот со шеќерот, а откако смесата ќе се изедначи, се додаваат јајцата и ренданата кора од лимон.
    3. 3.Штом оваа смеса ќе ја смени бојата (убаво ќе се измеша и ќе осветли), се додаваат сувите состојки и се заедно добро се замешува.
    4. 4.Од смесата се прават топчиња големи колку слива и се редат во тавче од рерна, на хартија за печење.
    5. 5.Се печат во загреана рерна, на 180°, не повеќе од 13 минути.