Многу вкусен овошен сладолед кој е и истовремено корисен за искористување на преостанати белки од некои други рецепти.

Овошен сладолед

By Валентина Крстевска Published: May 28, 2013

  Многу вкусен овошен сладолед кој е и истовремено корисен за …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Со пасатор испасирајте го подготвеното овошје.
  2. 2.Во длабок сад изматете ги белките со солта додека не добиете многу цврст снег.
  3. 3.Постепено додавајте го шеќерот. Матете уште околу 5 минути.
  4. 4.Додадете го овошјето и лесно вмешајте го во белките со шпатула.
  5. 5.Од овие количества, јас правам околу 2500 мл(= 1200 гр.) сладолед.