Ни тргна некако со овие овошни коктелчиња, ама како човек да одолее на вакви освежувачки комбинации? А особено што може секојпат да се прави со различно овошје!

Овошна експлозија

By Гастронаутка Published: July 31, 2012

    Ни тргна некако со овие овошни коктелчиња, ама како човек да одолее на …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Овошјето изечкајте го на мали парчиња или извадете топчиња со мало лажиче (има едно посебно алатче во форма на кругче со дупче во средината, ама не знам како се вика), и ставете се измешано во поголем сад.
    2. Се во едно!2.Одозгора прелијте го овошјето со виното и сокот од јаболка, а шечерот прво измешајте го настрана со малку вино додека се стопи, па потоа додадете го. Ставете ги и каранфилчињата во садот и оставете го во ладилник добро да се олади.
    3. 3.Коктелот ставете го во чаши за вино, а пред да го послужите, додадете му ладна минерална вода. Пријатно!