Нема некој кој не обожава палачинки. Тоа е повеќе од сигурно. Но, ајде да не бидеме досадни и да направиме една супер овошна торта. Ред палачинки, малку фил и сезонско овошје по избор. Едноставно нели?

Овошна торта од палачинки

By Гастронаут Published: August 5, 2013

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 35 mins

Нема некој кој не обожава палачинки. Тоа е повеќе од сигурно. Но, ајде да …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Во мал сад ставете ги јајцата и медот. Додадете го млекото, маслото и солта и мешајте се додека се добро не се соедини. Ставете брашно и мешајте додека смесата не стане фина и хомогена. Оставете ја да одстои десетина минути.
  2. 2.Печете ги палачинките додека не добијат златно кафена боја и фатат мала коричка на краевите. Испечените палачинки ставете ги во фрижидер добро да се оладат.
  3. 3.Во меѓувреме исечкајте го овошјето кое може да биде по ваша желба, најдобро свежо и сезонско. Потоа ставете две палачинки и премачкајте ги со смесата од јогурт и слатка павлака. Преку филот ставете уште две палачинки и ред сечкано овошје. Повторете ја постапката се додека имате фил и палачинки.
  4. Сервирана торта4.Кога ќе завршите со редењето ставете ја тората во фрижидер најмалку два часа. Потоа сервирајте со некој ваш омилен пијалок. Добар апетит.