Нетипичен текила чоко десерт со суво овошје, кој верувајте ќе го лапнете до последно парче. Се спрема многу едноставно, а нуди потполна слобода во изборот на состојки. Ние решивме да го направиме токму со овие и верувајте не погрешивме.

Текила колачиња со бело чоколадо

By Гастронаут Published: December 2, 2013

    Нетипичен текила чоко десерт со суво овошје, кој верувајте ќе го лапнете …

    Ingredients

    Instructions

    1. Текила маринада1.Целото суво овошје (кое може да биде по ваш избор и вкус) ставете го во подлабока чинија заедно со текилата. Нека одстои минимум два часа, за да овошјето поприми текила вкус.
    2. Растопено чоколадо2.Растопете ја белата чоколадата и ставете ја во плех. Рамномерно одозгора распоредете го овошјето.
    3. Распоредено овошје3.Плехот оди во фрижидер на неколку часа за чоколадото добро да се стврдне. Потоа само скршете си парче и уживајте во овој чоко текила десерт.