Лубеница во комбинација со диња, рукола, пршута и оцет балсамико кој прават совршен спој на вкусови. Феноменално летно слатко-солено предјадење. Не робувајте на стереотипите, експериментирајте и ќе се изненадите од резултатите. Уживајте!

Овошно солено предјадење

By Гастронаут Published: July 27, 2013

    Лубеница во комбинација со диња, рукола, пршута и оцет балсамико кој …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Насечкајте неколку парчиња од дињата и лубеницата на триаголници.
    2. 2.Ако имате цело парче диња, совршено можете да го искористите половичниот дел од кората како садче.
    3. 3.Ставете ги насечканите триаголници во коратата од дињата. Одозгора нафрлајте ги парчиња пршута и ставете рукола.
    4. 4.Прелијте со оцет балсамико. Салатата се служи ладно, наш предлог со чаша убаво бело вино.