Лубеница во комбинација со диња, рукола, пршута и оцет балсамико кој прават совршен спој на вкусови. Феноменално летно слатко-солено предјадење. Не робувајте на стереотипите, експериментирајте и ќе се изненадите од резултатите. Уживајте!
Овошно солено предјадење
By July 27, 2013
Published:Лубеница во комбинација со диња, рукола, пршута и оцет балсамико кој …
Ingredients
- 1 кришка лубеница
- 1 кришка диња
- 3 парчиња пршута (тенко исечена)
- рукола
- балсамико оцет
Instructions
- 1.Насечкајте неколку парчиња од дињата и лубеницата на триаголници.
- 2.Ако имате цело парче диња, совршено можете да го искористите половичниот дел од кората како садче.
- 3.Ставете ги насечканите триаголници во коратата од дињата. Одозгора нафрлајте ги парчиња пршута и ставете рукола.
- 4.Прелијте со оцет балсамико. Салатата се служи ладно, наш предлог со чаша убаво бело вино.
- Cuisine: Предјадење
- Course: Без термичка обработка
- Skill Level: Едноставна