Пикантна запечена палента со три типа на сирење. Едноставно, вкусно и неодоливо јадење кое искрено го препорачуваме на сите палента љубители.

Палента со горгонзола

By А.А. Published: September 4, 2012

    Пикантна запечена палента со три типа на сирење. Едноставно, вкусно и …

    Ingredients

    Instructions

    1. Сварена палента1.Во сад за готвење ставете вода и оставете зоврие. Додадете лажица маслиново масло, малку сол, намалете ја температурата, ставете ја палентата и мешајте. Во зависност од зрното, на палентата ќе и треба од 15 до 25 минути да се зготви.
    2. Спремна за печење2.Садчињата за печење намачкајте ги со путер. Претурете ја палентата, одозгора ставете парчиња горгонзола, кашкавал и наросете со пармезан.
    3. Испечена палента3.Печете во добро загреана рерна околу на 180 степени околу 15 до 20 минути. Имајте добар ручек!