Решив да пробам една комбинација која досега не сум ја правела и излезе супер. Можеби сликата не е најдобра, но она што е најважно вкусот се погоди.

Палента со сланина во болоњезе сос

By Александар Ефремов Published: May 24, 2013

    Решив да пробам една комбинација која досега не сум ја правела и излезе …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во сад ставам млеко, путер и една шолја вода. Потоа постепено додавам брашно. На тивко мешам се додека палентата не стане густа.
    2. 2.Откако ќе се подолади палентата ја префрлам во плех обложен со хартија за печење.
    3. 3.Печам на 250 степени околу 20 минути. Во меѓувреме ја запржувам сланината на малку масло и го приготвувам фантот.
    4. 4.Откако палентата ќе се испече сечам мали коцкички, одозгора ставам сланина и истурам од болоњезе сосот. Добар апетит.