Вкусно, здраво и колоритно ручече кое ни го испрати нашата читателка Виолета. Со оглед на тоа што и ние сме обожаватели на риба, веруваме дека рецептот ќе ни стане фаворит. Зошто не и на вас!

Панга со зеленчук

By Виолета Мојсова Published: August 26, 2012

    Вкусно, здраво и колоритно ручече кое ни го испрати нашата читателка …

    Ingredients

    Instructions

    1. Потребни состојки1.Неколку часа пред подготовка на јадењето, пангата одмрзнете ја. Спремете ги останатите состојки.
    2. Подготвен зеленчук2.Спанаќот обарете го или ако користите замрзнат одмрзнете го. Насечкајте тиквичка, морков, компир, подгответе ги зачините. Исечкајте ја пангата на парчиња.
    3. Спремно за печење3.Во кеса за печење, ставете ги сите состојки. Зачините измешајте ги со маслиново масло и тоа истурете го во кесата. Затворете ја кесата и убаво протресете ја.
    4. Сервирано јадење4.Печете 45 минути на 220 степени во добро загреана рерна. Сервирајте веднаш.