Иако ова не е нешто што често го правиме, сепак одвреме навреме вака панираното пилешко навистина ни ја збогатува трпезата. Едноставно и вкусно, зар не мислите и вие така?

Панирано пилешко

By Гастронаутка Published: September 6, 2013

    Иако ова не е нешто што често го правиме, сепак одвреме навреме вака …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Ставете ги парчињата во подлабок сад и полијте ги со млекото во кое претходно сте го измешале оцетот. Оставете го месото да отстои во фрижидер бар 2 час, а повремено превртувајте ги парчињата за да се натопат од сите страни.
    2. 2.Сите останати состојки ставете ги во поголема пластична ќеса и добро измешајте ги. Исцедете го месото од млекото, а потоа ставете ги сите парчиња во ќесата и протресете добро за да се покријат со смесата.
    3. 3.Во меѓувреме ставете го маслото да се грее во подлабоко тенџере. Ставете доволно за најголемото парче месо да се покрие малку повеќе од половина.
    4. 4.Пржете го месото во загреаното масло околу 7-8 минути од секоја страна. Ставете ги испржените парчиња на кујнска хартија да се исцеди вишокот маснотија, а потоа послужете ги додека се уште топли.