Значи – грав и тестенини. На оваа тема има многу варијанти…еве еден мој предлог за кој што верувам дека ако некој за прв пат спрема, ке биде презадоволен.

Паста фажол

By Лилјана Илиева Published: June 14, 2013

    Значи - грав и тестенини. На оваа тема има многу варијанти...еве еден мој …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.За да е вкусен овој грав со тестенини, основно е тоа што треба да е шарен грав, на белиот грав местото не му е овде.
    2. 2.Сварете го гравот на вообичаен начин. Исцедете го.
    3. 3.Сварете ги ал - денте кратките макарони, залијте со ладна вода за да не се залепат, иседете ги.
    4. 4.На врел зејтин пропржете го насецканиот кромид заедно со исечканата сланина. Додадете го низ преса стиснат лукот. Залијте со малку вода, додадете ја вегетата, ловорот, целеровиот лист, и нека се динста уште околу 10 мин.
    5. 5.Додадете ја преостанатата вода во која сте раствориле од Фант мешавината, гравот, пире од патлиџанот и сварените макарони. Откако ќе зоврие- варете уште некоја минута.