Потпечени макарони во форма на колач. Звучи одлично, нели? И тоа не само што звучи и изгледа прекрасно има и феноменален вкус. Едноставно, вкусно и декоративно. Нема потреба од повеќе. :)

Паста колач

By Гастронаут Published: August 24, 2012

    Потпечени макарони во форма на колач. Звучи одлично, нели? И тоа не само …

    Ingredients

    Instructions

    1. Состојки1.Подгответе ги сите состојки. Нарендајте пармезан, исчекајте моцарела, спремете го спанаќот, исчекајте лукче.
    2. Подготовка2.Во поголем сад ставете ги сите состојки. Скршете ги јајцата и сето тоа убаво промешајте го. Зачинете со сол, црн пипер или некој друг зачин по ваша желба.
    3. Спремно за печење3.Загрејте ја рерната. Наполнете го садот за печење. Најдобро е да користите класичен сад за колач, зошто токму тој ефект е посакуван, да добиете паста во форма на колач.
    4. Мјамиии4.Печете околу 30 до 35 минути, се додека горниот слој не добие златна боја. Почекајте 5 минути да се подолади колачот. Бон апетит.