Едноставно за подготовка, а префинето вкусно. Риба еднаш неделно е задолжително, затоа направете пастрмка со лимон. Ручек за кој не ви треба никаква посебна кулинарска вештина, предизвик плус за оние кои се тазе во кулинарството.

Пастрмка со лимон

By Тетка Биберче Published: February 15, 2013

    Едноставно за подготовка, а префинето вкусно. Риба еднаш неделно е …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Филетите пастрмка посолете, запиперете ги и извалкајте ги во брашно.
    2. 2.Во тава за пржење, стопете го путерот и на средна температура испржете ги филетите се додека не заруменат од двете страни. Извадете ги и тргнете ги настрана.
    3. 3.Во истата тава додајте сок од еден лимон, малку сечкан магдонос, промешајте и гответе неколку минути.
    4. 4.Филетите од пастрмка сервирајте ги во чинии, налејте од сосот со лимон и магдонос, по желба ставете уште малку магдонос и послужете.