Ролнички со кашкавал и шунка. Мјамиии. Тестото не треба да стасува што значи за релативно краток период на вашата маса имате готови кифлички. Идеални за појадок, супер во комбинација со чаша јогурт.

Холандски пченкарни ролнички

By Гастронаут Published: July 25, 2013

    Ролнички со кашкавал и шунка. Мјамиии. Тестото не треба да стасува што …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерна на 200 степени. Во поголем сад измешајте ги сите состојки за тестото. Месете со рака додека не добиете меко тесто. Оставете го одстои десетина минути.
    2. Подготовка2.Наростете ја работната површина со брашно. Исукајте го тестото со големина 40х40. Исечете 16 парчиња. На секое ставете изрендан кашкавал и парче шунка. Направете ролнички. Премачкате ги со малку млеко.
    3. Ролнички спремни за дегустација3.Печете околу 20 минути во плех обложен со хартија за печење. Бидете трпеливи да се оладат десетина минути, а потоа се спремни за дегустација. Бон апетит.