Лесна,ароматична тортичка со состав на кој е тешко да се одолее, ни напиша нашата драга пријателка Валентина кога ни го испрати овој рецепт. Бидејќи сите досегашни рецепти и беа превкусни, нема причина и со оваа торта да биде поинаку. Добар апетит.

Печена торта со сирење и вишни

By Валентина Крстевска Published: August 12, 2013

    Лесна,ароматична тортичка со состав на кој е тешко да се одолее, ни напиша …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1..Путерот малку растопете го па измешајте ги заедно сите состојки за подлогата.Во калап со пречник 26 см,на хартија за печење,распоредете ја смесата, малку притиснете да биде цврста и поставете така и рабовите да бидат малку покриени.Садот ствете го на кратко во фрижидер.
    2. 2.Со миксер измешајте ги сирењето,шеќерот и ванила екстрактот,па додавајте ги јајцата едно по едно.Оваа смеса излијте ја врз подлогата во калапот.Ставете да се пече на 180 степени во рерна која НЕ Е претходно загреана, 45 минути.Можно е филот да се надуе при печењето,но тоа не пречи воопшто за крајниот изглед на колачот,ќе спласне кога ќе го ставите последниот слој.
    3. 3.Додека се пече тортата,со миксер изматете ја киселата павлака со шеќерот и ванила екстрактот,па со таа смеса прелијте ја тортата,распоредете ги вишните и печете уште 15 минути. По ова време, веднаш оставете ја тортата да се лади, иако изгледа како да не е готова,бидејќи филот личи дека е течен,не грижете се,само почекајте целосно да се олади и дури потоа извадете ја од калапот.
    4. 4.НАПОМЕНА: вишните јас ги додадов во двата фила, па вкупно употребив околу 300 гр.
    5. 5.