Млади печени компири се прав деликатес, особено приготвен на ваков ала Наташа начин. Одлични во комбинација со сезонска салата или уште подобро со парче печено месо. Добар апетит.

Печени млади компирчиња

By Наташа Алексовска Published: October 31, 2013

    Млади печени компири се прав деликатес, особено приготвен на ваков ала …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Ставете масло во плех колку да го покрие дното. Ставете го плехот во рерна да се загрее на 200 степени.
    2. 2.За тоа време излупете ги компирчињата. Секој компир засечете го на 0,5 см .далечина. Пазете да не се исече компирот до крај.
    3. 3.Така исечениот компир наредете го во плех, посолете го по вкус и прелијте го со врелото масло од плех. Ставете да се пече.
    4. 4.Во тек на печењето неколку пати отворете ја релната и прелијте го компирот со врелото масло од плехот за да компирите добијат убава крцкава кора.
    5. 5.Кога компир ќе се испече, извадете го од плеот за да не ја упива маснотија. Послужете го со прилог по желба.