Тие што ги пробаа, рекоа дека тиквичките се убедливо највкусни вака подготвени…ова е воедно мојот прв рецепт  каде се е мерено од око.

Печени похувани тиквички

By Валентина Крстевска Published: June 10, 2013

    Тие што ги пробаа, рекоа дека тиквичките се убедливо највкусни вака …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Тиквичките исечкајте ги на кришки,посолете ги и оставете ги половина час да испуштат дел од својата течност.
    2. 2.Оставете ги за кратко на крпа да се потпсушат, па прво набрашнете ги, па ставете ги во изматеното јајце, а на крај во презлата.
    3. 3.Поставете ги на хартија за печење на плехот од рерната, попрскајте ги со маслото и печете ги на темература од околу 180 степени, околу 20 минути од едната, а потоа уште 20 минути од другата страна.