Смоквите ни се хит овој период, па затоа си направивме уште еден супер десерт. Запековме смокви наросени со кафеав шеќер и ги послужувме со маскарпоне сирење. Неодоливо вкусно.

Печени смокви со маскарпоне

By Гастронаут Published: September 19, 2013

    Смоквите ни се хит овој период, па затоа си направивме уште еден супер …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 200 степени. Смоквите исечете ги на половина.
    2. 2.Наросете ги со кафеав шеќер и врз смоквите истурете од лимоновиот сок.
    3. 3.Печете околу 10 минути. Потоа со лажичка соберете од насобраниот сок, потурете ги смоквите и печете уште пет минути.
    4. 4.Сервирајте ги смоквите. Врз секоја ставете по една лажица маскарпоне сирење. Одозгора ставете од сокот во кој се печеа. На здравје.