Вегетаријански ручек за сите пари. Павлака и печурки, кремаста комбинација која создава совршен спој на вкусови. Ова е нашиот денешен предлог за вкусно јадење. Фаќајте те се за работа.
Печурки со павлака
By March 26, 2013
Published:- Prep: 5 mins
- Cook: 10 mins
- Ready In: 15 mins
Вегетаријански ручек за сите пари. Павлака и печурки, кремаста …
Ingredients
- 450 г свежи печурки
- 1 помала главица кромид
- 3-4 лажици масло за готвење
- 3 лажици павлака за готвење
- малку сол, црн пипер, вегета
- 1-2 перца млад кромид (или власец)
Instructions
1.Кромидот ситно исечкајте го и на малку масло за готвење запржете го се додека не добие златно кафена боја.
2.Печурките исчистете ги, исечкајте ги. Во друг сад, на малку масло за готвење, запржете ги се додека не омекнат. Доколку испуштат многу течност, со лажица исфрлете ја течноста, но сепак оставете малку.
3.Во тава со печурките додадете го запржениот кромид и павлаката. Промешајте и зачинете.
4.Сервирајте ги, а одозгора наросете малку сечкано младо кромитче или власец. Добар апетит!
- Cuisine: Предјадење
- Course: Пржење
- Skill Level: Едноставна