Па добро, од кога не сме се почастиле со една партија супер вкусни полнети печурки со сирење и спанаќ? Одамна, одамна беше….

Печурки со спанаќ и сирење

By Гастронаутка Published: August 31, 2013

    Па добро, од кога не сме се почастиле со една партија супер вкусни полнети …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 200 степени. Печурките измијте ги, извадете ги рачките, а потоа ситно исечкајте ги (рачките).
    2. 2.Во подлабоко тавче ставете ги да се загреат путерот и маслиновото масло. Додадете го ситно исечканиот кромид и рачките од печурките и пржете додека не ја сменат бојата. Зачинете со сол и црн пипер, додадете ги презлите и пржете уште малку. Оставете ја смесата да се олади.
    3. 3.Во подлабок сад ставете го крем сирењето, киселата павлака и ренданиот кашкавал и мешајте додека не се изедначи смесата. На крајот додадете го ситно исечканиот обарен спанаќ (убаво исцеден од вода) и промешајте.
    4. 4.Додадете ја сега и оладената смеса со кромид, промешајте, зачинете со уште малку сол и црн пипер ако треба и наполнете ги печурките.
    5. 5.Наредете ги наполнетите печурки во тава врз хартија за печење и печете ги во загреана рерна околу 20-25 минути.