Немате идеја што денес да каснете? Како сте расположени за превкусни пикантни пилешки крилца? Звучи супер, нели… Ви треба малку кулинарска вештина, за да добиете совршен резултат.

Пикантни пилешки крилца

By Гастронаут Published: September 5, 2013

    Немате идеја што денес да каснете? Како сте расположени за превкусни …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Пилешките крилца измијте ги со ладна вода и оставете ги да се исушат на кујнска хартија.
    2. 2.Лукот ситно исечкајте го и ставете го во сад заедно со медот, лимоновиот сок, сосот од домати, табаско сос, маслиновото масло и свежите зачини. Измешајте за да добиете убава маринада.
    3. 3.Загрејте ја рерната на 200 степени и тавчето обложете го со алуминиумска фолија. Пилешките крилца премачкајте ги со маринадата.
    4. 4.Печете 30 до 40 миниту. Повремено превртете ги крилцата и прелијте ги со сосот кој истекува од нив.
    5. 5.По желба откако ќе бидат готови врз нив нарендајте малку пармезан.